Indien een lid een betalingsachterstand heeft of één van de verenigingen waarbij het lid is aangesloten een betalingsachterstand heeft en de statutaire betalingstermijn is verstreken dan is het lid niet-speelgerechtigd. In de wedstrijdsoftware kunnen dan geen uitslagen worden ingevoerd.

Indien u of uw vereniging een dergelijke status heeft dan moet u zo spoedig mogelijk uw openstaande facturen voldoen. Via mijn.knbb kunt u te allen tijde de facturen inzien. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de ledenadministratie.


Heeft u nog geen inlogcode voor mijn.knbb.nl dan kunt u deze zelf aanvragen: 

U kunt inloggen in mijn.knbb.nl

Klik voor een wachtwoord op ‘Wachtwoord aanvragen’.

Vul uw e-mailadres in en uw bondsnummer en u krijgt per omgaande een mail (deze zou in uw SPAM-box kunnen worden bezorgd), ook kan hier enkele minuten verwerkingstijd tussen zitten.

 

Onder Profiel vindt u uw eigen gegevens en lidmaatschappen.

Onder “Mijn facturen” kunt u alle facturen zien die wij u hebben gestuurd en wat de status hiervan is. Deze kunt u openen door op de knop ‘inzien’  te klikken.


Verenigingssecretarissen of penningmeesters kunnen ook de gegevens van de vereniging inzien:

Onder Mijn vereniging / facturen ziet u alle facturen die wij aan de vereniging gestuurd hebben en wat de status hiervan is. Deze kunt u openen door op de knop ‘inzien’  te klikken.